Fråga:
Hur länge behöver jag karbonatisera ett fat?
Mark McDonald
2011-11-12 07:35:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har nyligen ärvt ett kegsystem från en vän som flyttar mellanstatligt och har just släppt mitt första parti i keggen.

Jag hittade detta diagram från en länk här som visar CO2-enheter efter tryck på &-temperaturen.

När jag har fyllt på keggen applicerat tryck som dikterats av den önskade kolsyranivån & lagringstemperatur, hur länge behöver det stanna kvar innan jag kan hälla öl efter utsökt öl?

Förändras det baserat på temperaturen (t.ex. har jag det bättre med det i kylen eller omgivningstemperaturen)? Det diagrammet nämner också att det är för "långsam kraftkolning" - finns det en snabbkarbokörningsmetod?

Om du behöver ge ett exempel, jag är ute efter cirka 3-3,2 CO2-enheter i en 19L ( 5gal) sats och ölet finns i kylen (~ 40F).

Vid 3,2 volymer är det bättre att du använder en tillräckligt lång slang som går till kranen, annars kommer du att ställa en fråga om skum nästa. Du kommer att vilja börja med minst 9 fot öllinje från fat till kran först. Du kan alltid klippa tillbaka några tum åt gången för att få en bättre flödeshastighet. Jag antar standard öllinje 3/4 tum (4,75 mm).
så får jag fråga .... När jag karboniserar sätter jag vanligtvis PSI till 30 PSI. det har gått ett tag så jag kommer inte ihåg .... Lämna jag koldioxiden ansluten till fatet och öppnar för 30 PSI över natten för en trevlig häll? Efter natten verkar jag komma ihåg, jag ringde sedan ner till 5 PSI för servering. Låter det rätt?
Fem svar:
brewchez
2011-11-12 17:04:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det tar minst tre dagar att karbbas med sit and wait-metoden som du beskriver. Men en vecka är verkligen vad du behöver för att verkligen "jämföra" det tryck som ställs in. Om du skjuter för> 3 volymer förväntar jag mig definitivt att det tar en vecka.

Det fina med fegging är dock att det inte finns någon anledning att inte ta en halv hälla efter dag ett, två, sex etc etc. Då kan du se hur lång tid det tar, och om 3,2 volymer är för mycket kan du stoppa det precis där du vill ha det.

Det finns en snabbare kolhydratmetod som innebär att du ställer in regulatorn på 30- 35PSI och skaka fat öl i några minuter, låt det vila några och skaka sedan igen. Du fortsätter att göra det tills ölet är carbed dit du vill ha det. Det här är en bra teknik om du slutar jäsa en öl på onsdag och vill ta med den till ett evenemang på fredag. Det enda problemet jag har haft med den här metoden är att det är ganska oprecist och jag slutar med överkolvat öl, då blöder jag trycket. Det fungerar men det tar mer ansträngningar som jag gillar att investera. Sit and wait-perioden verkar fungera bra för min stil.

Jag har med den snabba metoden märkt en bestämd "tang" från kolsyran av karbonatisering. Detta verkar smälta ut efter några dagar till en vecka, varför jag är ett stort fan av set-it-and-forget-it-metoden.
Jag undrar också om det här kan driva bort humleom när du blöder trycket. Jag är mer en kille-och-glöm-kille själv.
Dale
2011-11-19 20:49:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan gå från kolsyrat i fermentorn till kolsyrat i fatet på cirka 15 minuter.

Nyckeln är agitation. Just häromdagen såg jag en kille ta en sats som hade kallkraschats, satte den i fatet, upprörd och serverade ordentligt kolsyrad öl på 30 minuter (vi hade ett problem med racking, så det tog lite längre tid).

I grund och botten slår du på CO2 och justerar skruven på regulatorn för att ställa in den baserat på ett av de diagram som du kan hitta på internet där du väljer antal volymer och temperatur och det ger dig PSI att ställa in. Du kommer att höra gas bubbla inuti fatet. Det kommer att fortsätta en liten stund och sedan sluta. Detta beror på att fatet står upprätt och det bara finns en liten yta för koldioxid att lösas upp i. För att öka ytan, lägg en handduk i knäet och sätt keggen på sidan i knät. Om du skakar eller rullar fatet startar gasflödet igen. Så småningom oavsett hur mycket du rullar eller skakar fatet kommer inte mer koldioxid att lösas och du kommer inte höra fler bubblor i fatet. Din öl är nu helt kolsyrad, även om det är bäst att låta fatet sätta sig inuti din kegerator i några timmar för att slå sig ner innan du försöker dispensera det, du kan dricka öl direkt, om än med lite huvud på det. / p>

Några av ovanstående stulits från winning-homebrew.

PS: Killen skulle försöka modifiera en färgskakare för att göra det mindre av en manuell process.
Graham
2011-11-14 19:41:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har haft framgång med 32-25F öl inställd på 30PSI i 24-36 timmar. Du kan minska tiden om du är villig att ibland rulla fatet på golvet medan du laddar det. Efter 36 timmar, blöda trycket ner till servering (11-14 PSI beroende) och häll ett glas. Det kommer att blåsa bort en hel del av kolsyran i huvudskummet, så ölet kommer att vara lite underkolvigt om du låter det sitta lite i glaset, men det gör att du snabbt kommer i kulan.

Delboy
2012-01-04 07:27:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mycket intressant diskussion. När det gäller potentiella tryckproblem kan enheten på länken nedan hjälpa till. Jag håller min öl vid omgivningen, använder en blixtkylare och en av dessa prylar mellan kylutloppet och kranen, det fungerar bra och jag behöver inte heller har jag plats för en kegerator. Föreslår inte att du köper en från den här webbplatsen utan bara erbjuder en lösning för eventuell skumning.

http://www.micromatic.com/draft-keg-beer/ez-balance-pid-802991KS .html

Intressant ... har du en länk till din Flash Cooler?
Bill Craun
2012-01-04 09:51:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leveranspressen beror på vilken stil du serverar. Själv är det vanligtvis alltid något av IPA-sorten som serveras var som helst mellan 38-42 grader F. Jag håller det enkelt. När jag tappar ringer jag upp trycket till 30 PSI i 24-36 timmar och ringer sedan tillbaka till 10-12 PSI i ytterligare 24 timmar. Jag har aldrig haft en dålig hälsa med den här metoden och jag har provat många olika tekniker. Du kommer att vilja lyssna på råd om hur du använder rätt leveransslang, eftersom du definitivt kommer att få skumproblem om du använder en för kort längd. Jag skulle använda en av de många miniräknare som finns tillgängliga på internet för att fastställa rätta mätningar för just din applikation.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...