Fråga:
Baka jäst för att brygga?
G__
2010-11-26 22:07:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Har någon någonsin använt den allestädes närvarande Flesichmanns bakjäst för att brygga? Finns det en jäst dryckstil som den fungerar särskilt bra för?

Jag undrar om bakjäst är lika "ren" som bryggerjäst. Jag tänker renhet ur kontaminationssynpunkt inte en enda jästsynpunkt.
@brewchez Bee mycket billigare antar jag att processen inte är så avancerad och steril som för öljäst
Nej, men detta [blogginlägg] (http://www.betterbeerblog.com/index.php/2011/12/27/homebrew-session-experimental-sour-dough-ale/) om att använda 1847 Oregon Trail surdegsjäst var ganska intressant. Det verkar som om brist på flockulering var ett problem.
Jag har alltid varit nyfiken på det här också. Varje gång jag går till min butik i grannskapet ser jag ett stort jästskåp med en skopa inuti. Om det bara var bryggerjäst :(
Jag har använt Fleischmanns aktiva torrjäst för att göra mjöl och öl. Det har en bismak, men annars gav det ett tillräckligt utbyte av alkohol. Om du bara vill bli full kommer någon jäst att göra IMO. Men brödjäst lämnar en annan smak som kanske inte lämpar sig för den typ av dryck du letar efter.
Tillbaka på college, när jag var på Oceanografiavdelningen, brukade vi brygga vår egen öl. En dag lånade de barbarerna i geologi vår utrustning och använde bagerijäst för att göra sin egen öl. Det var hemskt. Gör det inte.
Tolv svar:
Brandon
2010-11-26 22:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan använda bakjäst för bryggning, eftersom båda jästarna är olika stammar av samma art, Saccharomyces cerevisiae, men bryggerstammar har odlats i hundratals år för specifika attribut angående smak, dämpning och konsistens. Bakersjäst har inte gått igenom denna selektiva avelsprocess. Det kommer att ha en lägre tolerans för alkohol, mindre flockulering, och tenderar att göra öl som smakar, ja, färdigt.

Dessutom får vissa ölstilar deras individualitet från jästen som används för att jäsa dem och de distinkta smaker som jästen producerar. Att använda bakjäst skulle effektivt hindra dig från att brygga de flesta öltyper.

Någon sa till mig att använda bakjäst var som att köra en spik med en tegelsten. Varför inte bara använda en hammare?

Jag har gjort testpartier cider med bakjäst. Jäste det ut? Ja. Var det lika bra som någon annan jäst avsedd för öl eller vin? Nej, inte ens nära. Men jag är med Brandon på det här, brödjäst kan fungera, men varför bry sig.
Varför bry sig: för ibland stänger hembryggeriet och jag känner för att brygga med det jag har till hands. Jag skulle också vilja utforska olika ingredienser som avviker utanför lagerrecepten (se http://homebrew.stackexchange.com/q/524/93 för ett exempel på denna förfrågan).
I wonder about attempting to cultivate active dry yeast for brewing. I'm considering taking an active dry yeast and "training" it to ferment grain sugars through selective breeding via several iterations of yeast starters. The strains had to start somewhere, and I wonder if it is possible to make a "house" strain from training yeast on certain conditions.
excon
2013-12-20 08:57:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

När jag satt i fängelse använde jag apelsinjuice eller till och med koolaid-paket och tillsatte sedan bitar av kex (jäst sägs vara uppbränd, men om du lägger den under varmt vatten några gånger den eller två få jästar som på något sätt överleva börja reproducera, det tar några dagar men du ser resultat).

Smakade inte "bra" men steg upp cirka 14% skulle jag säga. Visst ett surr. (jästboll i den gjorde dig sjuk om du drack den dock)

Jag antar att du odlade lite vild jäst där, inte jästen som brukade baka kexen, utan poäng för uppfinningsrikedom.
Poäng för att alltid brygga din egen drink, även i fängelse.
John Galt
2014-02-03 18:28:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Detta berördes ovan, men du kommer att vara bättre med att använda vilda jäst än en stam av brödjäst. Ett acceptabelt vin kan göras genom att krossa några handfull druvor i en mixer och blanda det med druvsaft (eller annan fruktjuice). Detta ger ett vin med en lägre alkoholhalt - cirka 7-8% beroende på basjuice. Ytterligare bordssocker kan tillsättas (värm en del av saften för att lösa upp sockret) för att nå 11-12% vin. Som någon som brygger i avlägsna regioner i världen föredrar jag dock att ta ett jästpaket och använda en liten nypa per sats (istället för hela paketet) och använda en stam som jag är säker på, i motsats till att använda vild jäst eller bakjäst. Jag har gjort båda och kan testa att resultatet är mycket roligare med kommersiell vinjäst. God information finns i The Art of Fermentation som handlar om traditionella former av jäsning.

Northern Brewer Chris
2010-11-26 22:46:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den traditionella finska bryggan Sahti använder brödjäst för jäsning. Du kan se hur denna festdryck skapas i det aktuella avsnittet av Brewing TV.

Jag håller med Brandon om att för bästa resultat använder du produkten som den är avsedd för.

Bill
2010-11-27 01:12:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kvass. Detta är en öl gjord, åtminstone delvis, från kvarvarande inaktuellt bröd, så brödjäst är lämpligt.

Rodney Gitzel
2010-11-27 01:34:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har använt det för mjöd med stor framgång med det här ganska oortodoxa receptet: http://www.winepress.us/forums/index.php?showtopic=6114

Jag vet inte att det i allmänhet är användbart för mjöd, men det är svårt att argumentera med yummyness. : p

Tom
2012-11-08 10:08:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varning: Använd inte Fleishmanns eller något annat märke av brödjäst. Ive genomförde många experiment tidigare år när bryggningsförsörjningskörningar var dagsutflykter över Los Angeles. Även "organisk jäst" odlad i mollass. Jag kanske har fått perfekta jäsningsprofiler ur dem, men de skulle alltid lämna en irriterande (vanligtvis irriterande) smak betyder en enda kemikalie. Jag hittade faktiskt ett märke på Albertsons för "fullkornsbröd" från något-Mills. Riktigt engelsk ale karaktär. Flockade riktigt stark. Klibbig jäst. När jäst slog sig snabbt. Korn vilken jästsmak som helst. Vill faktiskt göra en sida vid sida snart. Försöker skapa en husstam.

KRock
2010-11-28 21:45:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har sett att det används för att karbonatisera öl i flaskan. Jag såg att det används för att karbonatisera rootbeer också.

I ett avsnitt av Good Eats användes det för att karbonatisera hemlagad ingefäraöl. Jag försökte det och det fungerade ganska bra.
@theraccoonbrew Trevligt! Jag planerade att göra hemgjord ginger ale (skulle återvinna lite öljäst) men kanske kommer jag att prova bakjäst.
Kitty
2013-09-08 02:21:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Testade det på lite vitt vin som ett experiment. Visade sig faktiskt drickbart. Inte bra, men drickbart!

detta är mer en kommentar än ett svar. Välkommen till webbplatsen!
WillNZ
2013-11-21 10:23:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har tidigare använt bakjäst med cider och jag tyckte att smaken på bryggan var ... jästaktig i smak.

Det var min första cider som inte var från ett kit, så det kunde ha varit mitt fel, men sedan dess har jag använt rätt cider / Champaign-jäst med mycket bättre resultat.

Jag skulle definitivt rekommendera att du använder ordentlig bryggjäst om du kommer att bry dig om att ta dig tid att skapa bryggen från början.

Ken in Korea
2014-01-03 12:05:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag ska prova att använda brödjäst som förrätt och låta min gryn få ytterligare jäst från luften. Gör en ris- och kornfett med kaffe och bananer. Jag får se hur det smakar.

O'Henry
2013-11-21 09:40:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

du kan använda brödjäst, hur tror du att de dömda gör beskärning ?! Det kan faktiskt smaka gott om du håller sockret lågt så att jäsning slutar vid 6% alkohol. Om du går så högt du kan tills jästen tappar kommer det att smaka illa.

den här webbplatsen tolererar inte svordomar eller spottar frågan som "dum". Dina bidrag är välkomna, men utan överdrivna förolämpningar och oförskämdhet. Ditt svar har redigerats i enlighet med detta.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 2.0-licensen som det distribueras under.
Loading...