Fråga:
Bästa sättet att mala korn
Tim B.
2010-11-09 03:03:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har bryggt många extrakt men vill komma in i fullkornsbryggning. Vilken utrustning behöver jag? Några rekommendationer för nybörjare / lågkostnads ​​spannmålsfabriker?

Fem svar:
Nathan Koop
2010-11-09 03:11:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag maler personligen inte mitt eget spannmål, min lokala homebrew-butik har en kvarn och jag använder det regelbundet och har producerat bra öl med det.

Jag förstår att det är bättre att mala ditt spannmål nära bryggtiden som möjligt, men jag föreslår, om möjligt, att försena inköpet av en kornkvarn lite. Jag tror att du skulle tjäna dig bättre genom att få en bra mash tun eller en wort chiller (om du inte redan äger dem)

+1 för att investera i en mash tun och wort chiller först. Jag köper och krossar mina korn på min LHBS på bryggdagen och har haft fantastiska resultat. Men en MLT och wortkylare är en enorm prioriterad IMO.
Kommit överens. Investera i annan utrustning först. Se till att du håller dig hemma. Att använda kvarnen i den lokala butiken kommer att fungera ganska länge. Först när du vill (spara pengar igen) ska du investera i ditt eget bruk. Och det är bara för att du kommer att börja köpa dina basmalter i £ 40. säckar.
Du antar att alla bor nära en homebrew-butik! Jag behöver inte beställa mina korn. Jag vill inte köpa dem förmalda eftersom jag kanske inte kommer att växa på en månad eller två. För mig är ett kvarn viktigt. Och nej, jag har ingen wortkylare.
Jeff Roe
2010-11-09 09:29:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en Victoria Grain Mill . Det var ungefär $ 50. Det ser ut som en Corona-kvarn, men jag har läst att de är bättre lämpade för malning av malt än Corona-kvarnar. Jag vet inte om det är sant eller inte, men det här Victoria-bruket fungerar bra. Den närmaste butiken för mig är ett par timmar bort, inklusive en färjetur, så jag skulle hellre kunna slipa min egen spannmål. Jag var lite orolig strax efter att jag köpte den, men det har varit jättebra.

Jag föreslår att du maler ditt korn en dag eller några dagar innan bryggdagen. En fullkornsbatch är en stor process, och att ta bort den här enskilda delen av det gör det lättare att brygga dagen.

Jag föreslår också att man slipar utomhus om möjligt. Bara det damm som produceras genom att tappa kornet ur säckarna motiverar detta, men slipningen kommer att göra mer röran.

En slipning, inklusive att få ut allt, väga, slipa och lägga allt bort tar mig mindre än en timme. Slipningen i sig är kanske 20 minuter. Mina barn älskar att hjälpa till med slipningen - jag måste ge dem en tidsgräns på en minut åt gången. Utanför, på däck, i solen, hantera och lukta de underbara kornen - det är en fantastisk tid.

ja, för mig är slipning av dina korn en riktigt rolig del av bryggningsprocessen. Jag köpte precis en Corona-kvarn och jag kan bara inte sluta slipa!
Peter Baker
2011-07-04 02:27:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som sagt är det billigaste alternativet att använda din Local Home Brew Stores fabrik. Eller se om det finns ett lokalt bryggeri i närheten där du kan bli vän.

Jag tyckte att det var en enorm fördel att flytta bort från LHBS-fabriken.

  • Mer konsekvent fräsen produkt som möjliggjorde bättre noggrannhet för bryggmål över tid.
  • Lättare att köpa i bulk
  • Kan justera mina recept på bryggdagen (utan att ha extra spruckna korn)
  • Kan justera kvarnsgapet beroende på ingredienserna (råg vs vete vs korn)
  • Jag får äta mer fullkorn för att se till att jag är nöjd med smakprofilen

Om du vågar ut i en dyrare hemmabruk finns det några saker du vill tänka på:

  1. Kan den hantera den volym du vill köra?
  2. Kan du justera kvarnens gap?
  3. Kan du uppgradera det när du går?
  4. Hur monteras det?

Efter att ha googlat lite hittade jag tre leverantörer som var på väg till min fabrik:

Jag slutade med Monster Mill 3-rullen w / 1 / 2 "enhet men min tarm är någon av dessa är fina produkter. Jag "motoriserade" gruvan med en skruvmejsel med skruvmejsel Dewalt 1/2 "(hammarmaskin 12amp). Dessa kan också utrustas med en uppsättning hjul och remmar för att göra en mer genomträngande installation.

Om du brygger själv , Jag rekommenderar att jag skaffar en behållare av god storlek och rullar som är tillräckligt stora för jobbet. Jag lägger bara kvarnen ovanpå en hink, tappar en hel hink i behållaren och knakar sedan dem (medan mitt vatten kommer upp för att slå temperaturen).

Kontrollera också spalten på kvarnen någonsin några kvarnar. Trots att jag har markerat (vassa) den plats där jag har ställt kvarnspalten, tar det inte mycket att komma ur position. använd min VW: s mätare för detta.

FWIW, vi har varit väldigt nöjda med att få kvarnen och knäcka kornen precis innan degen är inget problem.

chrislarson
2010-11-09 03:22:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har en MaltMill och det ger mig en konsekvent förälskelse vilket ger mig en ganska hög procentsats för maltutvinning. Cirka 70-80%. Det är definitivt en högre kvarn på cirka $ 150.

Du kan få en Corona-kornkvarn för cirka 40-50 $ med lite Google-sökning. Det kommer att fungera ganska bra, men inte bra.

Om du får någon av bruken, se till att du modifierar dem för att arbeta med en borr eller en motor så att du inte behöver spendera 30 minuter bort.

Eller gör bara vad Nathan föreslog och bara fräsa det så nära bryggtiden som möjligt.

Ha kul med All Grain!

Poshpaws
2011-07-01 15:06:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag köpte en koronafabrik för 40 euro (58 USD). Inte billigt, men jag kunde inte hitta något annat i Madrid och ville ha det omedelbart.

Corona Mill

Bruket fungerar ganska bra, även om det förmodligen inte är riktigt utformat för den grova slipningen vi vill ha för malter. Det är mer för att göra finare mjöl. Jag kunde inte få tillräckligt med åtskillnad mellan de två slipplattorna så jag var tvungen att lossa låsstiftet (se bilden, stift längst till vänster) vilket fick det hela att vackla lite.

Men jag har använde kvarnen en hel del och malningen blir bra. Eller åtminstone verkar jag vanligtvis träffa mina målvikt med en extraktionseffektivitet på ~ 70% vilket är bra för mig.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 2.0-licensen som det distribueras under.
Loading...