Fråga:
Jäsningstemperatur för en IPA
andreshp
2016-01-13 23:40:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har inte hittat ett globalt avtal om dessa ämnen. Låt oss anta att jästen är amerikansk (som Safale US-05). Sedan:

  • Vilken är den ideala (primära) jäsningstemperaturen för en IPA och varför?

  • Vilken är den idealiska temperaturen för en IPA placerad i sekundär med torrhoppning och varför?

Fem svar:
Evil Zymurgist
2016-01-14 01:25:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De flesta ales klarar sig bra vid 68 ° F, för att begränsa fenoler och oönskade estrar som produceras av jäst under tillväxtfasen.

Sekundärt kan gå upp till den högre änden av rekommenderad temp av en stam eftersom det är inte mycket kvar för jäst att äta på och det är vid denna tid jäst konsumerar de biprodukter som tillverkas i primär. Så högre temp uppmuntrar jästmetabolism.

Det behövs inga justeringar för en IPA. Det bör behandlas som alla andra Ale för perfekta jästförhållanden.

Us-05 har ett idealiskt intervall på 59 ° F-71,6 ° F

Varje jäst har sina egna estrar, om du vill framhäva dem, det styrs av temp. Varmare ger i allmänhet fler estrar.

Tack! Om jag inte vill ha några estrar i ölet, skulle du rekommendera ett intervall mellan 62 och 65 F? Jag skulle öka det lite för torrhoppning som du säger.
Jag har läst på vissa ställen att låga temperaturer kan leda till en högre FG än önskvärt. Är det sant? I det här fallet antar jag att en ökning av temperaturen för torrhoppning skulle undvika det.
@andreshp lägre temperaturer sänker jästmetabolismen för en renare längre jäsning. Hämta databladet för jästen du använder. Jag skulle inte gå under det ideala lågtemperaturen för jästen, eftersom det kan få dem att gå vilande tidigt och orsaka undervattning.
brewchez
2016-01-14 04:32:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det finns inget idealt temp för något av detta. Det finns ett rekommenderat sortiment som erbjuds av tillverkaren för att vägleda slutanvändaren mot en högre grad av framgång som något kommer att jäsa. När det gäller US-05-jäst har jag hört talas om att människor använder det vid konstiga temps utanför det "rekommenderade" intervallet och har framgång. Men framgång för dem kan vara annorlunda än framgång för dig eller mig.

Det perfekta tempet är vad som fungerar för dig. Vissa människor kan gilla varmare eller svalare på grund av de smaker de får. När det gäller torrhoppning är det fortfarande ett rörligt mål beroende på preferens. Vissa säger coola, andra säger varmare.

Bryggning kan inte saddas i fasta nummer. Det handlar om att brygga en IPA några gånger och se vad som fungerar bäst för dig.

Visst, det handlar om din smak. Tack! I mitt fall gillar jag IPA med en full humleprofil med lite karamell. Jag gillar inte jästsmak. I detta fall skulle du rekommendera 64,4 F (18 C)?
Jäsning i mitten av 60-talet är en bra idé för reducerad esterkaraktär. Men du måste kasta mycket hälsosam aktiv jäst och kanske stöta upp stighastigheten lite. Esterbildning kan också styras av stigningshastighet i viss utsträckning inte bara temperatur.
Tänk också på att den moderna IPA tenderar att gynna dessa nya fruktiga humle. Esterbildningen stöder något den slutpunkten, varför vissa IPA-bryggerier använder engelska alejäst för att försöka para jäst / fermenterade estrar med alla dessa nya humleoljeprofiler som kommer till marknaden.
Tack, tack! Jag kommer att göra en svart IPA med bara Simcoe. Jag kommer att prova engelsk jäst i en annan sats ^^
jsled
2016-01-14 19:42:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Överensstämmelse med de två svaren hittills från EvilZymurgist och brewchez, men för att ta itu med den torrhoppande delen av frågan: du borde torrhoppa i grund och botten vid jäsningstemper, eller åtminstone inte vid kallkrasch / serveringstemper, maximera humlextraktionen.

Perfekt. Jag kommer att göra torrhoppningen och därefter en förkylning. Tack!
@andreshp en varmare sekundär realitet till primär temp har en hel del fördelar för att städa upp öl.
Frank Wood
2016-01-15 22:17:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder Safale US-05 ofta och går med en temperatur på 66-68 grader. Jag håller en digital termometer i min brygg- / jäsningspåse och slänger in ett par små frusna vattenflaskor. Jag kontrollerar det ungefär var 12: e timme och när jag når 68 grader byter jag ut flaskorna.

Men som de flesta redan har sagt, det fungerar för mig.

B. Trapp
2016-02-12 02:10:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Min första bryggning var en Pale Ale och jag använde Safale US-05. Enligt vad jag läste bör jäsning utanför det intervall som rekommenderas av tillverkaren ge dig lite smaker, men eftersom min temperaturregulator inte hade kommit i tid för min första bryggning, jäste jag vid rumstemperatur ~ 25-26 ° C och det var bra.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...