Fråga:
Hur silar du pellets humle ur wort eller öl?
Paolo
2013-01-20 22:13:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hur kan jag hantera dem efter kokande pellets? Finns det ett enkelt sätt att få ut dem ur vörten, eller kan jag lämna dem under jäsning? I så fall kommer jag att vara säker på att de kommer att falla på botten och inte orsaka problem?

Sju svar:
Cleber Goncalves
2013-01-20 22:57:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanligtvis kommer pelletserna att lösas upp under kokning och sätta sig ner på vattenkokarens botten när du kyler urten. När du sedan överför till fermentorn kan du bara lämna dem kvar (lättare att göra med en sifon).

Eller

Använd en humlepåse - lägg pelletsen på påsen, när du är klar med att koka helt enkelt ut påsen.

Kommer hela smulan att vara kvar i påsen?
Enligt min erfarenhet kommer det mesta att göra.
Japp hoppmucken stannar kvar i påsen. Det som inte är litet och kommer att ordna sig med trubben.
Brian Bransteitter
2013-01-21 20:17:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder en hink till min fermentor så jag köpte en sil i nät. Jag renar sedan silen med starsan och placerar silen över toppen av skopan och kör vårten genom den. Detta spänner ut humlebiten och hjälper till med luftning genom att förvandla vårten till droppar när den faller in i fermentorn.

Jag gör detsamma men har upptäckt att de flesta stålsilar kommer att bli ganska igensatta halvvägs genom att hälla vörten om man använder pellets. De utvecklar ett tunt lager humlslam över silens yta och häller långsamt för att krypa snabbt. För ungefär $ 20 från en köksförsörjningsbutik kan du hitta en [porslinhattfilter] (http://www.wasserstrom.com/restaurant-supplies-equipment/Product_141803) som möjliggör mer volym i silen så mycket snabbare dränering och mindre igensättning. Väl värt investeringen IMO.
brewchez
2013-01-21 19:47:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du sipprar din öl ur en plattbotten / gryta kan en bubbelpool vara mycket effektiv.

När du är klar med kylning, placera din bryggkruka på den plats som du planerar att suga från. Använd en ren och desinficerad sked som rör upp och vrider upp i en bra virvel. När bubbelpoolen har börjat tar du bort skeden och sätter tillbaka locket.

Rengör sedan från din session. Sanera din fermentor- och sifonutrustning, förbered din jäst. Om du ger potten minst 30 minuter för att sätta ner mycket av pausmaterialet och pelletshumlen dras till botten av potten.

Sedan kan du ta bort locket och sifonen från sidan av potten utan att dra för mycket av skräpet. Vissa kommer inte att skada men att göra det på det här sättet hjälper dig att få mycket mindre av det om du vill.

milancurcic
2013-01-22 06:40:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi filtrerar ut trumman genom en desinficerad väska med finmask under siphoning. På det här sättet oroar vi oss inte för att sifonen drar trubben - det hamnar i det vi kallar en trubbsäck, från vilken mer vört pressas ut medan du drar ut det från fermentorn. Var noga med att inte tappa påsen i fermentorn, eftersom trubbsäcken kan bli tung under sifonen. Inte säker på om det finns några nackdelar med den här metoden, vi tycker det är lätt och verkar göra jobbet.

Så här ser det ut:

enter image description here

Använder du en hink eller en carboy? Jag kunde se att detta var svårt med en carboy på grund av den magra nacken.
@roto Se redigering ovan. Först försökte vi använda ett tätt gummiband runt halsen, men litade inte på det när säcken blev tyngre. Så vad vi gör nu är att bara hålla det med händerna när det behövs.
Tack för uppdateringen! Jag kan behöva prova det här. Jag har fått mycket trubba i mina carboys nyligen. Jag har inte märkt någon effekt på den färdiga ölen, men föredrar ändå att den inte ska vara där.
James
2013-01-23 06:54:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan skapa en enkel pelletsfilspåse med billiga delar från en järnaffär. Denna länk ger enkla instruktioner. Istället för en stor pluggstång kan man använda trådstänger med brickor och muttrar i plusform för att placera sig på en vattenkokare och inte glida.

http://www.instructables.com / id / Hembryggning-Korn-och-humle-sil /

leemer
2015-04-07 01:26:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag använder en desinficerad nylonpåse, som att koka i påsar. Jag köpte den för att ersätta påsen jag använder för att mosa och filtrera genom min zapzap. Det var för smalt för min vattenkokare, så jag gjorde det om som ett humlefilter efter kokning. Jag desinficerar genom att doppa den i kokande / kokt vatten i ungefär tio minuter. Jag använder min kokande sked för att hjälpa till att skjuta ut de kvarhållna vätskorna. Jag använder skopor så att den lite mindre kokpåsen är perfekt. Jag gillar milancurcics carboy-lösning, den smala carboyhalsen fungerar som systemet för att skjuta ut humlen.

Zach Larson
2013-01-25 09:29:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oavsett vad du bestämmer dig för skulle jag föreslå att du hanterar det på saker och ting. Om du spänner på jäsen (nätpåse, SS-sil etc.) kommer du antagligen att skapa mycket oönskad luftning av vörten när den skummar upp.

Detta är bara korrekt om du svalnar i fermentorn. De flesta fall jag känner till svalnar i vattenkokaren. Om du tappar in i fermentorn när vörten är vid eller runt stigningstemperaturen, är luftningen akut önskad.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...